Chili sin carne – vegan recept

Chili sin carne – vegan recept

Chili con carne, een heerlijk gerecht. Wil je dit vegan maken? Natuurlijk kan dat. Hiervoor kan je het gehakt weglaten en wat meer groentes toevoegen maar je kan natuurlijk ook kiezen om plantaardig gehakt te gebruiken voor de extra bite. Dat doen we in dit gerecht, waardoor je alsnog echt het gevoel hebt dat je chili con carne aan het eten bent.

Kooktijd:

30 minuten

Aantal personen:

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 paprika’s
  • 1 pakje tomatensaus
  • 1 blikje mais
  • 1 blik bonen (welke jij wil)
  • 1 schaal plantaardig gehakt, dit is meestal 175 gram
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Chilipeper
  • Wat olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui, de knoflook en de paprika’s fijn.
  • Verhit wat olie in de pan en fruit de ui voor ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak dit voor een minuut mee.
  • Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak dit voor ongeveer 4minuten op middelhoog vuur. Vergeet niet om tussendoor goed te roeren.
  • Voeg de paprika toe aan het mengsel en laat het nog een minuut of 5 goed meebakken.
  • Doe de tomatensaus er bij en laat het op laag vuur ongeveer 7 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de mais en de bonen toe en laat dit rustig opwarmen voor ongeveer 3 minuten. Je hoeft het niet te laten koken.
  • Verdeel de chili sin carne over de borden en serveer er bijvoorbeeld rijst of nacho’s bij. Net wat jij lekker vindt.

Summary
recipe image
Recipe Name
Chili sin carne – vegan recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + 2 =