• 1 pot bruine of kidney bonen
  • 225 gram gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • mix voor chili con carne
  • 1 blikje mais
  • snufje cayennepeper
  • 1 Giet blikje verse tomatensaus
  • Nacho's
 

Chili con carne wordt in Mexico ook veel gebruikt als snack. Zeker in combinatie met nacho’s en kaas. Deze snack kan het hele jaar door gegeten worden en is vergelijkbaar met een goede maaltijd. Gezellig samen met vrienden heerlijk nacho’s eten op een warme zomerdag is genieten.

Bereiding nacho’s met chili con carne

1. Snipper een uitje en snij de tomaten tezamen met de rode paprika in kleine stukjes,

2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de stukjes ui totdat deze beginnen te kleuren. Voeg daarbij het gehakt toe en bak dit door totdat het gehakt gaat rullen,

3. Voeg de stukjes tomaat en de rode paprika toe. Roer dit nog voor ongeveer nog een minuutje door elkaar,

4. Voeg het blikje mais toe,

5. Voeg de mix voor chili con carne, de chilipeper en een snufje cayenne poeder toe,

6. Spoel de bruine bonen goed af en giet ze in de pan bij het mengsel,

7. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar,

8. Verwarm in een voorverwarmde oven op 200 graden wat nacho’s voor ongeveer 5 min,

9. Schep de chili con carne mix tesamen met de nacho’s op een grote schaal  en zorg dat alles goed met elkaar vermengt is,

10. Strooi de kaas over de nacho’s en plaats de schaal voor ongeveer 5-10 in de oven. De kaas begint hierdoor heerlijk te smelten,

11. Giet de inhoud van het blikje verse tomatensaus in een mooie schaal en serveer de burrito’s.

Eet smakelijk!