• 1 pot bruine of kidney bonen
  • 225 gram gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blikje ananas
  • mix voor chili con carne
  • 1 blikje mais
  • snufje cayennepeper
  • 1 Giet blikje verse tomatensaus
  • Burrito schalen
 

Veel mensen denken bij chili con carne dat je dat je dit zo eet. Zonder iets erbij. Toch wordt chili con carne meer gegeten met iets erbij. Met name wordt het gegeten met of burrito’s, nacho’s of rijst. Dit geeft een extra smaaksensatie aan het gerecht en maakt het echt Amerikaans. Ik noem het Amerikaans omdat men het zo eet op het Amerikaanse continent en niet alleen in Mexico of de Verenigde Staten. Ook in Zuid-Amerika eet men chili con carne op deze manier.

Chili con carne met burrito’s is een heerlijk gerecht en kan de hele dag gegeten worden. Toch wordt het vaak als een soort snack gegeten aan het begin van de middag of laat op de avond. Geniet van dit heerlijke gerecht!

Bereiding burrito’s met chili con carne

1. Snipper de ui en snij de tomaten en de rode paprika in kleine stukjes,

2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de stukjes ui. Voeg daarbij het gehakt toe en bak dit door totdat het gehakt is gaan rullen,

3. Voeg de stukjes tomaat en paprika toe. Roer dit nog voor een minuutje door,

4. Voeg het blikje mais toe,

5. Voeg de mix voor chili con carne, chilipoeder en een snufje cayennepoeder toe,

6. Spoel de bruine bonen af en giet ze in de pan,

7. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar,

8. Verwarm in de oven de burrito schalen voor ongeveer 5 min,

9. Schep de chili con carne mix in de burrito schalen en plaats deze op een schaal,

10. Giet de inhoud van het blikje verse tomatensaus in een mooie schaal en serveer de burrito’s

Eet smakelijk!