Wanneer je een heerlijke vullende maaltijd op tafel wil toveren kan je natuurlijk kiezen voor chili con carne. Om dit gerecht net wat meer bite en variatie te geven kan je er voor kiezen om dit te serveren met knoflookbrood. De combinatie van chili con carne met knoflookbrood is een hele lekkere combinatie, aangezien je natuurlijk ook een teentje knoflook kan verwerken in de chili con carne om er voor te zorgen dat de chili con carne nog beter bij het knoflookbrood past.
Kooktijd:
30 minuten
Aantal personen:
4 personen
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 2 uien
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 runderbouillonblokje
- 1 knoflookstokbrood
- 1 paprika
- Wat olie
- Komijnpoeder
- Chilipeper of chilipoeder
- Paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin in een paar minuten het gehakt rul.
- Als het gehakt goed is gebakken, doe dit dan in een kom zodat je de pan weer vrij hebt
- Snijd de uien fijn, het chilipepertje en ook de paprika mag in kleine stukken
- Verhit weer wat olie in de pan en bak hierin de uien en het chilipepertje, totdat de uien glazig zijn. Voeg wat komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak het nog een minuutje.
- Voeg daarna het gebakken gehakt, de tomaten en het bouillonblokje toe en een blik met heet water. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens zo’n 20 minuten sudderen op laag vuur.
- Verhit ondertussen de grill of de oven zodat je daar niet meer op hoeft te wachten.
- Snijd het (ongebakken) brood in stukjes en doe het chili con carne mengsel in een ovenschaal met de plakken stokbrood er overheen. Vergeet uiteraard niet om de ovenschaal in te vetten zodat je het mengsel nog goed uit de schaal krijgt.
- Zet dit vervolgens voor 5 minuten onder de grill, zodat het knoflookbrood mooi goudbruin en krokant wordt.
- Smakelijk!
Summary

Recipe Name
Chili con carne met knoflookbrood
Author Name
Chili Chef
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





Recente reacties