• 500 gram mager rundergehakt
  • 2 uien, in vieren
  • 2 theelepels olijfolie
  • theelepels komijnpoeder
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1-2 theelepels milde chilipoeder (of pittige)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 knoflookstokbrood, in dikke sneetjes
 

Mensen die van een culinair hoogstandje houden zitten met Chili con carne in combinatie met knoflookbrood wel goed. Het recept kan snel worden klaar gemaakt en zal erg heerlijk smaken. Voor mensen die houden van een unieke smaakbeleving is dit een echte aanrader.

Bereidingswijze chili con carne met knoflookbrood

1. Bak allereerst het gehakt in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een paar minuten lang, doe het vervolgens over in een kom of schaal.

2. Hak dan de uien fijn of rasp deze, je kunt dit doen met behulp van een keukenmachine.

3. Verhit dan in een pan de olie en fruit de uien ongeveer twee minuten.

4. Voeg dan de specerijen toe en bak dit nog ongeveer een minuut.

5. Voeg vervolgens de tomaten, het gehakt, het bouillonblokje en een glas heet water toe.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

7. Verhit de grill op middelhoog en schep het gehakt in een speciale ovenschaal.

8. Snijd dan het stokbrood en verdeel de sneetjes over het gehakt en zet het vijf minuten onder de grill. Zorg ervoor dat het brood goudbruin en lekker krokant is.

Eet smakelijk!