Magere chili con carne

Magere chili con carne

Je kent het wel, je wil smakelijk en lekker koken maar niet al te ongezond. Chili con carne is over het algemeen een prima maaltijd maar het kan nog wat vettig zijn. Deze variant is een gezondere variant, een magere variant op chili con carne. Zo kan je alsnog genieten van het heerlijke recept zonder je daarna schuldig te voelen dat je hiervoor hebt gekozen en niet voor een doorsnee gezond recept.

Kooktijd:

30 minuten

Aantal personen:

4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram mager gehakt
  • 4 el Mexicaanse bonenkruiden
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 800 gram kidneybonen in blik
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • Koriander
  • 200 gram zuivelspread light
  • 1 limoen
  • Chilipeper
  • Wat olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in de pan en bak hierin het gehakt samen met de kruiden rul. Voeg hier ook wat chilipeper aan toe voor wat extra pit in het gerecht.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg dit toe en laat het nog zo’n 5 minuten bakken.
  • Laat de bonen uitlekken en voeg vervolgens de bonen en de tomatenblokjes toe aan het gehakt. Laat dit ook weer ongeveer 5 minuten samen zachtjes koken.
  • Voeg ook wat zout en peper naar smaak toe om te zorgen dat het gerecht goed op smaak is.
  • Hak de koriander fijn en meng de helft hiervan met de zuivelspread en wat peper. Snijd de limoen in parten en serveer de chili con carne met de zuivelspread en de limoenparten.
  • Je kan dit uiteraard combineren met zilvervliesrijst of een volkoren wrap, om voor een verantwoord gerecht te gaan.
  • Als je meer variatie wil kan je nog wat mais toevoegen en een paprika weglaten, of gaan voor wat extra groentes natuurlijk.
Summary
recipe image
Recipe Name
Magere chili con carne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 − 29 =