• 400 gram mager rundvlees
  • 500 ml tomatensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gesnipperde uien
  • 8 tomaten in stukje gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 200 gram gekookte kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • snufje chilipeper (naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • olijfolie (indien benodigd)
 

Chili con carne is een heerlijk gerecht voor een koude en regenachtige dag. Het is heerlijk pittig gerecht maar ook een gerecht waarvan je de dieet-versie kan eten. Oftewel Weight Watchers stijl! Het belangrijkste ingrediënt bij een magere chili con carne is mager rundvlees. En van dit rundvlees moet het vet wat bij het bakken vrijkomt goed afgegoten worden. Als dit gedaan is heb je heerlijk mager rundvlees met weinig vet en veel groenten. Ideaal voor iedereen die aan de lijn doet.

Bereiding magere chili con carne

1. Bak in een grote pan het rundvlees (gehakt). Zorg ervoor dat het gehakt gerult wordt. Gebruik eventueel een klein beetje olijfolie.  Giet na het bakken al het vet goed af,

2. Voeg bij het gehakt de uien en pers de knoflookteentjes erbij. Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat de knoflook en uien niet aanbakken,

3. Bak het goed door en voeg, naar smaak, zout, peper en de paprikapoeder toe,

4. Als het gehaktmengsel goed doorbakken is voeg je de tomaat en paprika blokjes toe,

5. Giet het tomatensap erbij en roer het geheel goed om,

6. Draai het vuur op een laag pitje en laat het voor ongeveer 15 minuten nog even doorsudderen,

7. Na een kwartier voeg je de kidneybonen toe en roer je het geheel goed door elkaar,

8. Voeg als laatste de mais toe en laat het voor een kleine 2 minuten op een klein vuur staan. Zorg ervoor dat het niet te lang op het vuur blijft staan. De mais moet geel en knapperig blijven,

9. Schep in diepe borden de magere chili con carne en geniet!

 Eet smakelijk!

Voedingswaarden: (per eenpersoonsportie)

De echte voedingswaarden zijn niet bekend. Weight Watchers geeft aan dit gerecht 8 punten.