Wil je chili con carne eten maar eet je liever geen vlees? Dan kan je natuurlijk gaan voor de chili sin carne. Zo kan je alsnog het heerlijke gerecht eten. Deze Mexicaanse schoten staat binnen ongeveer 30 minuten op tafel. Serveer het met wat rijst, een pitabroodje, wrap of wat brood. Net wat jij lekker vindt.
Kooktijd:
40 minuten
Aantal personen:
4 personen
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 1 chilipeper
- 3 paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 groot blik tomatenblokjes
- 2 blikken kidneybonen
- 150 gram mais
- Komijnpoeder
- Kaneel
- Paprikapoeder
- Koriander naar smaak
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de paprika’s in blokjes en zorg ook dat de chilipeper in kleine blokjes gaat.
- Verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook aan. Voeg na ongeveer 3 minuten bakken de peper en de paprika toe met de kruiden. Doe dit vooral naar smaak, je kan het zo sterk maken als je wil. Bak dit ongeveer een minuut of twee mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat dit ook even meekoken.
- Kook de rijst of bak het brood dat je er bij wil serveren. Als je dat nu doet dan is het ongeveer tegelijk klaar allemaal.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze nog even schoon. Ook de mais mag vochtvrij worden door het uit te laten lekken. Voeg dit allebei toe aan het mengsel en laat het pruttelen totdat de rijst gaar is.
- Serveer de chili sin carne met wat koriander en eventueel wat guacamole of zure room, net wat jij lekker vindt. Eet smakelijk!
Summary

Recipe Name
Chili sin carne – vegetarisch recept
Author Name
Chili Chef
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





Recente reacties