Chili con carne met gehaktballen, misschien een recept waar je niet meteen aan denkt. Inmiddels is het wel een gerecht dat eigenlijk wereldwijd bekend is, want er komen steeds meer variaties op chili con carne. Op het moment dat je de gehaktballen op een bepaalde manier bereidt, dan wordt het ook wel omschreven als de Indische of Indonesische chili con carne. In dit recept heb je namelijk Garam Masala nodig, wat een speciale Indische smaak heeft. Je kan in principe alle soorten krijgen door de gehaktballen doen, net wat jij lekker vindt.
Kooktijd:
40 minuten
Aantal personen:
4 personen
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1 pakje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik bruine bonen of kidneybonen (400 gram)
- 3 paprika’s (kleur naar voorkeur)
- Chilipeper naar smaak
- 1 theelepel Garam Masala
- Koriander naar smaak
- Komijnzaad naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- Olie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Neem het gehakt en doe dit in een grote kom. Voeg er vervolgens de Garam Masala bij en meng het goed door elkaar. Naar smaak kan je er ook wat zout en peper bij toevoegen.
- Draai kleine gehaktballen van het gehakt
- Verhit olie in een pan en bak de gehaktballen totdat ze allemaal een mooie bruine buitenkant hebben
- Snijd ondertussen de paprika’s en de chilipeper
- Meng de paprika’s en de chilipeper met het de tomatenblokjes totdat het een gladde saus wordt.
- Voeg de saus toe aan de gehaktballen, samen met de uitgelekte bruine bonen of kidneybonen en breng op smaak met de koriander, komijnzaad en het paprikapoeder.
- Laat dit samen lekker een tijd (ruim kwartier) sudderen totdat het een smakelijk geheel wordt.
Tips:
- Proef vooral tussendoor om te kijken wat je lekker vindt en waar wat meer pit in mag.
- Gebruik de bonen die jij zelf lekker vindt, je kan namelijk alles zelf kiezen.
- Natuurlijk kan je er ook meer groentes in verwerken. Dit kan bijvoorbeeld mais zijn, net wat jij wil.
- Je kan natuurlijk ook alles voorsnijden of voorgesneden kopen zodat je eerder klaar bent dan 40 minuten bereidingstijd.
- Je kan er ook een uitje in stoppen zodat je nog wat meer variatie in je gerecht hebt.
Summary

Recipe Name
Chili Con Carne met gehaktballen Indiaas gerecht
Author Name
Chili Chef
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





Recente reacties