• 2 eetlepels boter of margarine
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ½ rode chilipeper, fijn gehakt
  • blik kidneybonen (naturel)
  • blik witte bonen (naturel)
  • gele paprika, in blokjes
  • rode paprika, in blokjes
  • 50 milliliter tomatenpuree
  • theelepel verse tijm
  • ½ eetlepel verse oregano
  • 500 gram gepureerde tomaten uit blik
  • tabasco of chilisaus
 

Chili con carne met kidneybonen en witte bonen is erg lekker. Het is een lekkere maaltijd om te serveren en een ieder zal er met genoegen van eten en daarna het recept van je willen.

Bereidingswijze chili con carne met kidneybonen en witte bonen

1. Smelt als eerste de boter en fruit dan de ui en knoflook, net zolang tot dat ze wat kleur krijgen.

2. Voeg daarna de chilipeper en het gehakt er aan toe en bak dit alles lekker bruin.

3. De bonen kunnen dan in een vergiet uitlekken, daarna spoel je deze af onder de kraan met een koude straal.

4. Laat ze dan weer uitlekken en voeg de bonen toe aan het gehakt.

5. Roer dan de paprika door de bonen en het gehakt, laat alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje staan.

6. Vervolgens kunnen de kruiden, de tomatenpuree en de tomaten worden toegevoegd, houd dit alles dan nog een klein half uurtje op het vuur.

7. Voeg dan naar smaak nog wat tabasco of chilisaus toe en serveer de chili con carne.

Eet smakelijk!