Chili con carne met kidneybonen en witte bonen

Chili con carne met kidneybonen en witte bonen

Chili con carne is een heerlijk gerecht als je op een makkelijke manier iets lekkers op tafel wil toveren. Het is namelijk een gerecht vol met goede voedingsstoffen en het geeft je daarnaast ook echt een goed gevuld gevoel. In chili con carne met kidneybonen en witte bonen heb je een heerlijke variatie van bonen waardoor het gerecht net een extra dimensie krijgt. Ook is het hierdoor net wat minder eentonig en wat meer variatie dan normaal gesproken als je de chili con carne met een soort boon maakt.

Kooktijd:

40 minuten

Aantal personen:

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik witte bonen
  • 2 paprika’s (kleur maakt niet uit)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • Verse tijm
  • 500 gram gepureerde tomaten uit blik
  • 50 ml tomatenpuree

Bereidingswijze:

  • Snijd alles fijn, dus het uitje, de teentjes knoflook, de paprika’s en de chilipeper
  • Verhit olie in de pan en doe hier het uitje, teentje knoflook en de chilipeper in.
  • Als het uitje goed is gefruit en de rest ook goed is aangebakken dan voeg je het gehakt toe.
  • Bak dit goed rul en laat ondertussen de twee soorten bonen uitlekken zodat ze geen vocht meer hebben. Spoel de bonen af met koud water en laat ze opnieuw uitlekken.
  • Voeg de bonen en de paprika’s toe aan het gehaktmengsel en laat dit mengsel voor ongeveer 10 minuten op het vuur staan.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree, de gepureerde tomaten en de kruiden toe en laat dit alles ongeveer 20 minuten sudderen.
  • Voeg natuurlijk ook andere kruiden toe als je dat lekker vindt. Je kan er op het bord ook nog wat kaas overheen doen om te zorgen voor nog wat extra smaak.
  • Eet smakelijk!
Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne met kidneybonen en witte bonen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

57 − = 54