• 3 eetlepels olie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 paprika's, in blokjes
  • ½-1 bouillonblokje
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 blikken kidneybonen
 

Wie lekkere Chili con carne wil bereiden met een Zuid-Amerikaans tintje kan nu Mexicaanse Chili con carne bereiden met behulp van het onderstaande recept. De Chili con carne kan eenvoudig en snel klaar gemaakt worden, waarna er snel kan worden gesmuld van een lekkere maaltijd. Zodra de heerlijke geuren zich door de keuken heen verspreiden zal de trek alleen maar toenemen.

Bereidingswijze Mexicaanse chili con carne

1. Maak als eerste de olie warm in een hapjespan en bak vervolgens hierin het gehakt rul.

2. Voeg daarna de ui, de paprika en de knoflook toe en bak dit alles ongeveer 3 minuten.

3. Zorg dan dat het bouillonblokje verkruimelt boven het gehakt en doe de chilisaus en de tomatenblokjes erbij.

4. Breng de saus al roerend aan de kook en laat de saus ongeveer 10 minuten staan, onafgedekt.

5. Vervolgens moet je de kidneybonen laten uitlekken in een zeef en verwarm deze bonen ongeveer 5 minuten. Doe dit op een zacht vuur.

6. De chili kan dan op smaak gebracht worden door zout en peper toe te voegen, daarna kan de chili worden geserveerd.

Eet smakelijk!