Chili con carne maar dan op zijn Mexicaans. Willen we dat niet allemaal een keer proberen? Er bestaan ontzettend veel varianten op chili con carne en deze variant gaat terug naar zijn roots. Het is een snelle en makkelijke voedzame maaltijd waar iedereen vaak wel van kan genieten! Door het gebruik van de vele kruiden krijg je echt een heerlijke maaltijd waar je U tegen zegt. Niet van een pakje of een zakje maar echt zelf gemaakt.
Kooktijd:
45 minuten
Aantal personen:
4-6 personen
Ingrediënten:
- 1 kilo gehakt
- 2 uien
- 2 paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- Zout
- Chilipoeder
- Cayennepeper
- Gemalen kaneel
- Gemalen komijn
- Gedroogde oregano
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 3 theelepels bouillonpoeder
- 500 gram kidneybonen
Bereidingswijze:
- Verhit wat olie in de pan en bak hierin het gehakt rul. Snijd ondertussen de ui, de teentjes knoflook en de paprika’s in kleine stukjes.
- Verhit in een andere pan ook wat olie en bak hierin de ui en de knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de paprika, het zout, chilipoeder, cayennepeper, kaneel, komijn en oregano toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Vergeet niet om ondertussen goed te blijven roeren.
- Voeg de tomaten en het gebakken gehakt toe aan het mengsel van stap 2 roer het goed door elkaar.
- Voeg de bouillonpoeder toe samen met 200 milliliter water en breng het geheel aan de kook.
- Giet de kidneybonen af en voeg dit vervolgens toe als het mengsel zo’n 10 minuten heeft gekookt. Laat het mengsel met de kidneybonen ook nog even doorkoken en smakelijk eten!
Summary

Recipe Name
Mexicaanse chili con carne
Author Name
Chili Chef
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





Recente reacties