Een echt pittige bbq organiseren: dat doe je zo

Ben jij zo langzamerhand wel een keer uitgekeken op de standaard barbecues? Dan is het tijd om het roer om te gooien. Geef de barbecue eens een andere twist door er een pittig randje aan te geven. Hoe je dat doet, lees je in de onderstaande stappen.

1. Met het lekkerste vlees

Een barbecue is natuurlijk geen barbecue als je geen vlees in huis hebt gehaald. Tegenwoordig hoef je de lokale slager niet meer op te zoeken, maar kun je gewoon vanaf de bank vlees online bestellen. Gewoon op je gemak scrollen, op zoek naar het lekkerste stukje vlees die jouw barbecue tot een succes zal laten leiden. Het aantal stukjes vlees is natuurlijk wel afhankelijk hoeveel gasten er op jouw barbecue komen. Verwacht je heel wat mensen die bij jou komen eten, kies dan voor vleespakketten. Het leuke van zo’n vleespakket is dat het vaak een verrassing is wat je krijgt. Zo is er voor ieder altijd wel wat wils.

2. Met de pittigste bijgerechten

Het vlees dat je krijgt is meestal al heerlijk gekruid en kun je zo op de barbecue klaarmaken. Maar om jouw barbecue een pittig randje te geven, is het ook belangrijk om wat pittige bijgerechten klaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een gekruide chili con carne of een pittige salade. Deze bijgerechten zullen goed smaken bij het vlees en vallen gegarandeerd bij jouw gasten in de smaak – in ieder geval wél bij de gasten die van pittig eten houden. 

3. Met de meest smaakvolle sausjes

Geef het stukje vlees nét die ene spicy touch door wat lekkere sausjes in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan pittige barbecuesaus, sriracha of een pittige dressing voor bij de salade. Zo kun je ook heel eenvoudig zelf wat sausjes in elkaar flansen en het zo pittig maken zoals jij wil. Voor de niet-liefhebbers van pittig is het natuurlijk wel net zo lekker als er ook wat zoete sausjes beschikbaar zijn. 

4. En een verfrissend drankje

Wordt het je tóch iets te pittig? Dan is het fijn om een verfrissend drankje naast je te hebben om de mond te kunnen spoelen. Het schijnt dat melk een wonderdrankje is om het branderige gevoel in de mond weg te nemen. Maar om nou melk bij een barbecue voor te schotelen… Je kunt ook een karaf met water maken, met frisse munt en schijfjes citroen. Heerlijk! Zeg maar hallo tegen een succesvolle barbecue met een pittig randje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

+ 12 = 17