• 250 gram Silvo Parboiled rijst
  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
  • ½ rode Spaanse peper, in kleine reepjes
  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Silvo Kruidenmix Chili Con Carne
  • 500 g bruine bonen (pot of blik), uitgelekt
  • 1 blikje maïskorrels (150 gram), uitgelekt
 

Chili con carne met rijst en maïs is een echte lekkernij. Voor het bereiden van een heerlijke maaltijd zit je met dit recept meer dan goed, ook al ben je van nature geen kok, het gaat je lukken!

Bereidingswijze chili con carne met rijst en maïs

1. Volg de aanwijzingen op de verpakking om de rijst te koken. Laat ondertussen de boter lichtbruin worden.

2. Fruit dan de ui, de paprika en de Spaanse peper.

3. Daarna kan het gehakt worden toegevoegd en rul worden gebakken.

4. Pers vervolgens de knoflook boven het geheel uit, ook de tomatenpuree kan er vervolgens doorheen geroerd worden.

5. Roer dan 300 milliliter water en de kruidenmix door elkaar. Voeg dit bij het gehakt en breng het aan de kook, maar blijf ondertussen wel steeds roeren.

6. De bonen kunnen dan toegevoegd worden, af en toe moet er door heen geroerd worden. Laat dit alles ongeveer 15 minuten goed door en door verwarmen.

7. De maïskorrels kunnen door de gekookte rijst worden geroerd, serveer het samen met de chili.

Eet smakelijk!