Chili con carne met rijst en mais

Chili con carne met rijst en mais

Chili con carne, een heerlijke maaltijd. Als je dit vaker hebt gemaakt dan kan het wat eentonig worden en dit kan je voorkomen door variaties erop te gaan maken in plaats van elke keer hetzelfde recept. In dit recept wordt er rijst en mais gebruikt bij de chili con carne, om net te zorgen voor wat variatie. Hoe maak je dit precies? Lees dan even verder.

Kooktijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram ongeveer)
  • 500 gram bruine bonen
  • 1 blikje mais (klein blikje)
  • Kruidenmix voor chili con carne (bijvoorbeeld van Silvo)
  • 250 gram rijst
  • Wat olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui, snijd de paprika en snijd ook de chilipeper in kleine stukjes. Hak het teentje knoflook fijn in kleine blokjes.
  • Zorg dat je 250 gram rijst hebt en doe dit alvast in de pan en laat het koken. Zo is dat alvast bezig als je met de rest bezig gaat.
  • Verhit wat olie in de pan en fruit de ui, de paprika, de knoflook en de chilipeper aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en laat het even goed bakken.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer dit goed door elkaar.
  • Neem 300 milliliter water en de kruidenmix en roer dit even door elkaar. Schenk dit bij het gehakt en breng dit mengsel al roerend aan de kook.
  • Voeg de uitgelekte bonen toe aan het mengsel en laat het ongeveer 15 minuten goed doorwarmen.
  • Meng de uitgelekte mais door de rijst en serveer met de chili con carne. Smakelijk eten!
Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne met rijst en mais
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 − = 35