Wat is het meest ideale koffiemoment?

Koffie is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Waar de één zweert bij een ‘bakkie zwarte troost’, houdt de ander van een kopje sterke espresso of cappuccino met lekker veel opgeklopt melkschuim. Sommige mensen staan er ’s ochtends mee op, anderen drinken nog een kop koffie als afsluiting van de dag. Al raden we wel aan om vlak voor het slapen gaan een decafé te nemen. Anders bestaat er de kans dat er van je nachtrust weinig terecht komt. Op de vraag wat dus het meest ideale koffiemoment van de dag is kunnen we kort en bondig antwoorden. Elk moment!

Koffie als afsluiting van een maaltijd

Veel mensen sluiten een maaltijd graag af met een lekker kopje koffie. Zowel thuis als in een restaurant is koffie zeer geliefd na het eten. Even napraten over de lekkere maaltijd, zoals de genuttigde chili con carne bijvoorbeeld. Na deze vullende mix van bonen of vlees zoals gehakt gaat een dessert er meestal niet meer in. Maar een kopje koffie kan altijd. Bovendien is het goed voor je spijsvertering. Vetten worden door het drinken van zwarte koffie of espresso beter verteerd. Bovendien zorgt het ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder stijgt na het eten. En als klap op de vuurpijl voorkomt het drinken van koffie dat je een dipje krijgt en de rest van de avond met de ogen dicht op de bank zit.

Bakkie leut houdt je scherp en alert

Koffie is de motor van elk bedrijf. Het houdt je scherp en alert terwijl jij en je collega’s met de werkzaamheden bezig zijn. Daarnaast is de koffiemachine dé plek binnen een onderneming waar de meeste besprekingen plaatsvinden. Terwijl de koffie doorloopt wordt er even bij gekletst over projecten waar men mee bezig is of geïnformeerd naar persoonlijke zaken. Ben jij eigenaar van een onderneming en zijn er veel relaties die ook koffie halen uit de machine? Laat dan mokken bedrukken waarop de naam van je onderneming of een herkenbaar logo prijkt. Wanneer jouw medewerkers of zakelijke relaties veel onderweg zijn kun je ze ook verrassen met bedrukte koffiebekers. Zo hebben ze altijd koffie of een andere warme drank binnen handbereik als ze op pad zijn. De bedrukte koffiebekers to go zijn herbruikbaar en komen overal zodat tevens jouw naamsbekendheid wordt vergroot. Een mooi en bruikbaar relatiegeschenk toch?

Lekkere koffiedesserts

We hebben het net al gehad over een zalige chili con carne maaltijd. Wil je deze toch afsluiten met een lekker dessert dan kun je daar ook koffie voor gebruiken. Het meest bekende is de tiramisu. Een niet te versmaden combinatie van onder andere espresso, lange vingers, mascarpone en cacaopoeder. Een ander lekker toetje is een cappuccino ijsje. Makkelijk zelf te maken van melk, glucosesiroop, suiker en espresso. Loopt het water je al in de mond? Dan hebben we nog één heerlijk dessert: koffie brownies. Niet alleen heel geschikt als maaltijdafsluiter maar ook om, in combinatie met een kop koffie, elk moment van de dag te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

+ 85 = 87