Chili con carne traditioneel recept

Chili con carne traditioneel recept

Chili con carne, je hebt er ontzettend veel varianten van maar wat is eigenlijk het traditionele recept? Het is absoluut comfortfood, het is namelijk goedkoop, lekker en staat zonder al te veel moeite op tafel. In dit recept maak je vrijwel alles zelf, waardoor het extra veel smaak krijgt en ook een beetje van jezelf krijgt. Kook je met me mee?

Kooktijd

2,5 uur (met stoven)

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten:

  • 600 gram riblappen
  • 1 dikke plak ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook
  • Korianderzaak
  • Handje oregano
  • Handje tijm
  • 1 witte ui
  • 1 limoen
  • Rijst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui in kleine stukjes, en doe dit ook met het teentje knoflook. Haal de zaadjes uit de chilipeper en maak hier ook kleine stukjes van.
  • Snijd de riblappen in blokjes van 1 bij 2 centimeter.
  • Nu ga je de chili saus maken. Pak een schaaltje en ris de blaadjes van de oregano en tijm en doe dit dan in het schaaltje. Voeg vervolgens de chilipoeder, het komijnpoeder en het korianderzaad toe en ook wat water. Meng dit alles tot een sausje. De chilisaus is dan klaar voor gebruik verder in het gerecht. Wil je wat meer pit? Ga dan voor wat extra chilipoeder of een druppel tabasco.
  • Zet een pan op het vuur en bak de spek hierin uit. Haal dit vervolgens weer uit de pan en bak in deze pan het vlees verder aan. Heb je wat meer olie of boter nodig? Voeg dat dan ook vooral toe. Doe niet te veel vlees in een keer,  het moet namelijk bakken en niet stoven.
  • Vervolgens doe je de ui in de pan samen met het pepertje en de knoflook. Laat dit even verwarmen en aanfruiten zodat alle smaken goed tot zijn recht komen.
  • Voeg vervolgens de zelfgemaakte chilisaus toe bij het uienmengsel. Roer dit toe en voeg de vleesblokjes toe. Snijd ook de gebakken spek in reepjes en voeg dit samen met de tomaten toe aan het mengsel. Voeg vervolgens zo veel water toe dat het mengsel precies onder water staat. Als het kookt dan draai je het vuur laag en laat je het zo’n twee uur stoven.
  • Na deze twee uur proef je even of het vlees al echt zacht is. Is dat zo, dan voeg je de blikken kidneybonen toe en laat je het ongeveer nog 20 minuten stoven. Kook ondertussen de rijst zodat het allemaal tegelijk klaar is.
  • Smakelijk eten!
Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne traditioneel recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

4 reacties

  1. Beste Chili Chef, Aanvankelijk stond hier een ander recept met oa jalapeno en chipotle. Waar is dat heerlijke recept gebleven? Met vriendelijke groet, Oscar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + = 24