Gevulde paprika's met chili con carne

Gevulde paprika’s met chili con carne

Chili con carne is zo’n gerecht waarvan de oorsprong onduidelijk is. Er doen namelijk verschillende verhalen de ronde over het ontstaan ervan. Maar een ding is zeker: in zowel de Mexicaanse als de Tex-Mex keuken is chili con carne echt niet meer weg te denken en er bestaan inmiddels veel variaties op dit gerecht. Hieronder delen we een lekkere frisse variant met de toevoeging van yoghurt!

Benodigdheden

  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan met deksel
  • Snijplank
  • Mes
  • Wok met deksel
  • Bord

Ingrediënten (2 personen)

  • 90 gram basmatirijst
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 200 gr gekruid rundergehakt
  • 2 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 50 gr geraspte kaas (cheddar)
  • Zwarte balsamicoazijn

Aan de slag:


1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook intussen het water voor de rijst. Snijd de groene paprika’s in de lengte door midden en verwijder de zaden. Leg de paprika’s met de open kant naar beneden in de oven met bakplaat en bakpapier voor 15 – 20 minuten, of tot de paprika’s aan de randjes lichtbruin wordt.

2. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en giet dit af. Laat de rijst zonder deksel nog na stomen.

3. Snipper de ui en snijd het rode pepertje fijn. Verwijder wel eerst de zaadlijsten als je de chili niet al te pittig wil hebben. Snijd daarna de rode paprika en de tomaten in blokjes.

4. Verwarm roomboter in de wok en fruit de ui in 2 minuten op middellaag vuur. Voeg hier het gehakt, rode peper en de Mexicaanse kruiden aan toe. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout. Het gehakt hoeft in deze stap nog niet helemaal gaar te zijn.

5. Voeg de tomaten, rode paprika, kidneybonen en een scheutje zwarte balsamicoazijn toe aan de wok en dek dit af met het deksel. Laat alles op middelmatig vuur zo’n 10 – 12 minuten pruttelen. Roer halverwege goed door en breng het eventueel op smaak met peper en zout.

6. Vul de geroosterde groene paprika’s met de chili en verdeel de rijst over de borden. Leg de paprika’s naast de rijst en garneer het gerecht met yoghurt. Als finishing touch strooi je er geraspte kaas overheen. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde paprika's met chili con carne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 1 =