• 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 (rode) ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 blik rode bonen (kidneybonen, ca. 400 g), uitgelekt
  • ½ eetlepel gemalen komijn (djinten)
  • 500 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 390 gram Heinz tomatenblokjes met knoflook
  • 2 eetlepels gehakte koriander
 

Als je lekkere gezonde Chili con carne wilt bereiden, is Chili con carne  met bonen, kip en tomaatjes een echte aanrader. Deze Chili con carne is erg lekker en een garantie voor een lekkere maaltijd. Het recept is eenvoudig, waardoor een ieder deze lekkernij kan bereiden en daarna ervan kan smullen.

Bereidingswijze chili con carne met kip, bonnen en tomaatjes

1. Verhit als eerste een beetje olie in een pan.

2. Fruit hierin de ui, de chilipoeder en de komijn ongeveer twee minuten.

3. Schep dan de blokjes kip erdoor en blijf roeren, laat dit vier minuten bakken op een hoge stand, totdat de kipblokjes een mooie goudbruine kleur hebben.

4. Meng dan de tomatenblokjes met knoflook erdoor en verwarm dit ongeveer vier minuten.

5. Schep de bonen er vervolgens door en verwarm deze zonder te koken.

6. Dan dient de chili te worden bestrooid met koriander en een gesnipperde ui en alles kan geserveerd worden.

Eet smakelijk!

Het is een aanrader om de Chili con carne te serveren met tortillachips en tomatenkomkommersalade, naanbrood zou ook kunnen.