Chili con carne met kip, bonen en tomaatjes

Chili con carne met kip, bonen en tomaatjes

Heb je zin in een goed gevulde maaltijd maar weet je niet wat je moet koken? Ga dan eens voor chili con carne met kip, bonen en tomaatjes. Dit is net een andere variant op de normale chili con carne dus je zet hiermee een gevarieerde en unieke maaltijd op tafel. Niet de standaard chili con carne met gehakt maar deze keer met kip. Ga voor kipfilet of kipdijfilet, net wat jij zelf wil en wat je lekker vindt. Wil je weten hoe je dit precies moet maken? Lees dan even verder!

Kooktijd:

30 minuten

Aantal personen:

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram tomatenblokjes uit een pakje
  • 1 blik bonen (400 gram)
  • Rode ui
  • Chilipeper
  • Komijn
  • Zout en peper
  • Koriander
  • Olie
  • Snoeptomaatjes

Bereidingswijze:

  • Snipper de rode ui, snij de chilipeper en hak de kipfilet in blokjes of reepjes. Laat dan ook alvast de bonen uitlekken zodat je niet met overtollig vocht hoeft te koken.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit hierin het gesnipperde uitje, de chilipeper en wat komijn voor een paar minuten.
  • Voeg de blokjes of reepjes, net wat jij lekker vindt, van de kip toe en roerbak dit voor vier minuten totdat ze goudbruin zijn van buiten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm dit nog een keer een minuut of vier.
  • Vervolgens voeg je de bonen toe zonder dit te laten koken, het hoeft enkel goed warm te worden.
  • Bestrooi met wat extra chili en wat koriander en breng natuurlijk op smaak met zout en peper.
  • Serveer het met wat naanbrood of wat tortillachips voor de extra bite. Zo is het gerecht niet zo eentonig en zit er net wat meer variatie in.
Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne met kip, bonen en tomaatjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

94 − = 87