Chili con carne met kokosmelk (Indonesische recept)

Chili con carne met kokosmelk (Indonesische recept)

Wederom een heerlijke maaltijd op tafel toveren, maar toch een vleugje anders? Kies dan voor chili con carne met kokosmelk, dit is een heerlijke variatie die wat zachter is dan het normale recept. Wel wordt er wat pit en wat zoetigheid toegevoegd door chilipoeder en sambal, waardoor het een echt Indonesisch recept wordt. Geniet van een heerlijke, gezonde en vullende maaltijd samen met bijvoorbeeld je gezin. De smaak van de kokosmelk is overigens niet overheersend, mocht je dat je afvragen.

Kooktijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 klein blikje mais
  • Sambal
  • Chilipoeder
  • Oregano
  • Olie

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en snijd de paprika.
  • Verhit wat olie in de pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de ui en de paprika toe bij het gehakt en laat dit 2 tot 3 minuten bakken.
  • Laat de mais en de bonen uitlekken zodat je geen vocht meer er bij hebt zitten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe bij het gehakt, ui en paprikamengsel en laat het 2 minuten goed meebakken.
  • Voeg daarna de mais en de bonen toe, maar ook de kokosmelk. Breng dit geheel aan de kook.
  • Als het mengsel eenmaal kookt dan kan je de oregano, chilipoeder (twee theelepels) en de sambal (ook twee theelepels) toevoegen. Je kan dit uiteraard op smaak doen, dus wat pittiger of juist wat minder pittig.
  • Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen totdat alles gaar is en het een geheel is geworden.

Tips:

  • Serveer er wat brood bij voor een bite in het gerecht.
  • Wil je een frissere versie? Vervang dan de kokosmelk door yoghurt en munt.
Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne met kokosmelk (Indonesische recept)
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 4 =