• 1 blik bruine bonen
  • 1 blik kokosmelk
  • 500 gram gehakt
  • 300 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 70 gram maïs
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • Snufje oregano
  • Olijfolie
 

In de loop der jaren is chili con carne veranderd van een Amerikaans recept met Mexicaanse invloeden tot een wereldwijd recept dat diverse eigen varianten kent. Zo ook dit Indonesisch recept. In deze Indonesische chili con carne wordt kokosmelk en sambal oelek toegevoegd wat een zeer Oosterse smaak geeft. Het is door de sambal een pittig gerecht maar ook wel weer een zoet gerecht door de toevoeging van de kokosmelk. Het recept is eenvoudig en je maakt het binnen 30 minuten. Geniet van deze heerlijke variant!

Bereiding chili con carne met kokosmelk

1. Schil de tomaten en snij deze in kleine blokjes.

2. Snijd hierbij tevens de paprika en de uitjes.

3. Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en rul hierin het gehakt. Zorg ervoor dat het gehakt continue geroerd wordt zodat er kleine stukjes (rullen) ontstaan.

4. Voeg bij het gehakt, de paprika en uitjes en roer het op een middel vuur voor ongeveer 2-3 minuten.

5. Voeg daarbij de tomaten en bak deze voor nog een minuut mee.

6. Voeg de mais, bonen en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

7. Voeg de sambal oelek,chilipoeder en oregano toe.

8. Dek de koekenpan af en laat het voor ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.

Eet smakelijk!