Chili Con carne - Chili con carne volgens recept Jamie Oliver

Chili con carne volgens recept Jamie Oliver

Je kent hem vast wel, chefkok Jamie Oliver. Hij heeft een variant op chili con carne die je eens zou moeten proberen. Hij staat er bekend om dat hij met basis smaken een heerlijk gerecht op tafel tovert, zo ook een chili con carne. Wil je weten hoe hij dit doet? Lees dan vooral even verder en ga aan de slag met dit recept.

Kooktijd:

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 200 gram zongedroogde tomaten (in olie)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 blikken hele tomaten
  • 1 theelepel djinten
  • Wat chilipoeder
  • Een half stokje kaneel
  • 2 blikken rode kidney bonen

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui in stukken, het hoeft niet heel fijn maar ook geen halve ringen, en snijd het teentje knoflook in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de uien en de knoflook hierin aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit totdat het rul gebakken is en gaar is.
  • Pureer de gedroogde tomaten, totdat het een soort pasta achtig geheel wordt. Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel van gehakt dat in de pan zit.
  • Voeg vervolgens de tomaten in blik toe en ook het halve kaneelstokje. Laat dit vervolgens zo’n 5 minuten sudderen.
  • Voeg een beetje water toe, maar absoluut niet te veel. Het mengsel moet niet te nat worden.
  • Voeg de kruiden samen met wat peper en zout toe. Om te zorgen dat alle smaken goed tot zijn recht komen laat je het zo’n 25 minuten sudderen op laag vuur.
  • Proef of het goed op smaak is en zo niet, voeg dan nog wat extra’s toe.
  • Voeg op het laatste moment, een aantal minuten voor het serveren, de kidneybonen toe. Zo blijven ze stevig en heb je een bite in het gerecht.
  • Smakelijk eten!
Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne volgens recept Jamie Oliver
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 15 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

+ 57 = 66