• 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepeltjes chilipoeder
  • 1 vers rode peper
  • 1 theelepel djinten
  • (zee)zout (naar smaak)
  • vers gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram zongedroogde tomaten in olie (potje)
  • 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn iets lekkerder dan tomatenblokjes)
  • half stokje kaneel
  • 2 blikken uitgelekte rode kidney bonen
 

Jamie Oliver zou Jamie Oliver niet zijn als hij niet zijn eigen chili con carne recept heeft. Het recept is zeer eenvoudig en kost niet heel veel tijd om te maken. Het is wel raadzaam om het een dag eerder te maken en dan op de dag zelf wat op te warmen. Hierdoor is de smaakintentie nog groter. Geniet van dit heerlijke recept.

Bereiding Chili con carne volgens recept Jamie Oliver

1. Hak de uien en de knoflook fijn in kleine tot redelijk kleine stukken. Niet te klein. Het moet uit de hand gesneden zijn.

2. Fruit de uien en de knoflook in een pan met olijfolie totdat deze wat gefruit zijn. Niet teveel. De uien mogen nog wat hard zijn. Maar wel bruinig van kleur.

3. Voeg hierbij het rundergehakt en rul deze bruin.

4. Snijd de gedroogde tomaten in blokjes en pureer deze. Het moet een soort van pasta worden. Maar niet teveel zodat het een waterige saus wordt.

5. Voeg wat verse tomatenblokjes en het kaneelstokje toe en laat het lekker pruttelen.

6. Voeg 1 deciliter water toe indien het wat te droog is.

7. Voeg de gesneden peper en andere kruiden toe en laat alles een half uurtje sudderen op het vuur.

8. Indien nodig kan je zwarte peper en zeezout als extra smaak toevoegen.

9. Vijf minuten voor het einde voeg je de kidney bonen toe en roer je alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Kijk op GoedEtenKoken.nl  voor de lekkerste guacamole om bij je chili te serveren.