Vegan Chili Sin Carne

Vegan Chili Sin Carne

Chili con carne, een heerlijke comfortfood maar zoals de naam al zegt, zit er normaal gesproken wel vlees in verwerkt. Je kan er ook een vegan variant van maken, dat ga je meemaken in dit recept. Het is een makkelijke maaltijd wat je kan serveren met rijst, nachochips of een wrap. Je kan helemaal losgaan met de toppings maar het ook simpel houden.

Kooktijd:

40 minuten

Aantal personen:

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Cayennepoeder
  • Kaneel
  • Oregano
  • Gedroogde koriander
  • 1 blikje mais
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 blik tomatenpuree
  • Zout
  • Koriander
  • Nacho chips
  • 400 gram rijst

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui, knoflook en paprika fijn. Fruit de ui aan in een grote pan met wat olie en doe dit voor ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig is.
  • Voeg vervolgens alle kruiden, de knoflook en de paprika toe met een klein scheutje water.
  • Na een minuutje in de pan kan je de rest van de ingrediënten toevoegen. Let er wel op dat je de tomaten nog een beetje moet prakken in de pan, je kan er ook voor kiezen om deze eerst wat kleiner te snijden.
  • Kook ondertussen de rijst, je kan elke rijst gebruiken die je zelf maar wil. Kies vooral wat je het lekkerst vindt.
  • Laat het mengsel voor ongeveer 15 minuten koken met de deksel erop op laag vuur. Vergeet niet dat je het goed door moet roeren om te voorkomen dat het aanbakt.
  • Serveer het mengsel met rijst en nacho chips en de toppings die je zelf lekker vindt. Smakelijk eten!
Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Chili Sin Carne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 + = 54